Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа Ромео 156 1.9 жтд 2004г. - Алтернатор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа Ромео 156 1.9 жтд 2004г. - Алтернатор

Здравйте на всички , убих се от ровене , но така и не можах да намеря нужната ми информация ...

Може ли някой да ми каже как точно се сваля алтернатора на Алфа Ромео 156 1.9 жтд 2004 година 6 скорости...
    Благодаря предварително , ако има и снимки ще е най-добре...

Проблема е ,че явно алтернатора не зарежда , на таблото свети лампата на акомулатора , обортомера не работи , дисплея на борд компютъра също и не може да запали.

При подаване на ток пали веднага , всичко светва , но в момента в който се махнат кабелите , колата изгасва !!
    Алфа Ромео 156 1.9 JTD 10/2004
    Алфа Ромео 145 1.3 Boxer
    Алфа Ромео 33 1.3 Boxer

Някои си играят да свалят носачи полуоски и какво ли още не за да го измъкнат отдолу.
    Аз съм виждал да се вади и отгоре, само че трябва да махнеш горивния филтер заедно със стоиката му от копето както и да мръднеш всички мъркучи които ти пречат. До колкото съм гледал свалянето е доста тегаво а в момента времето няма да ти го позволи ако си на полеви условия, но все пак - късмет

Comment

Мммм лошоо.... ще изчакам поне дъжда да спре и ще се заема... ако някой има полезен съвет..... чета внимателно
      Алфа Ромео 145 1.3 Boxer
      Алфа Ромео 33 1.3 Boxer

Comment

за 30 лева свалиха и оправиха алтернатора на един приятел. едва ли си струва да се дупиш за 30 лева.
        JTD 105+

Comment

Вади се отгоре!
          Не е много трудно!
          Щом питаш и имаш желание ще се оправиш.....
          Поогледай какво ти пречи отгоре, махни го и ще имаш достъп!
          sigpic
          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
          147 JTDm 140-Малката манекенка
          GT- JTDm 150

Comment

Генератора се вади отгоре най-лесно,както казва колегата,наскоро го правих това упражнение
            alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

Аз сам ще си го извадя , но не съм имал досег с такъв двигател до сега , че до сега съм карал АР 145 боксер , и там нещата са елементарни , но на дизела ми се струва по-сложно затова искам мнение ,че да не направя някоя грешка!
              Имам си гараж имам си всичко и ден и два да ми отнеме , не е проблем
              Алфа Ромео 145 1.3 Boxer
              Алфа Ромео 33 1.3 Boxer

Comment

На нашата 156-ца 1.8 правихме тази манипулация миналия ден и вадихме всмукателните колектори и го вадихме отгоре, но при теб е по-различно...
                Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 150 ex...

Alfa Romeo 156 1.8 T.S.

Comment

Днес си прибрах колата в гаража , оглеждах , оглеждах.... и по всичко личи ,че алтернатора ще се вади отдолу....

Отгоре има 10000 неща за разглобяване и няма да стане , отдолу всичко се гледа и май ще стане от там. Имам само 1 въпрос :

Тоя алтернатор нетрябва ли да има някаква кутия или нещо от тоя род дето да го пази от водата , която може да има по пътищата ?!?!?

Доста надолу ми се вижда , а и няма какво да го пази...

Иначе колата върви на поразия... Сложих и 4 литра дизел , колкото да си я прибера до нас и по борд компа показа ,че ще карам 65 км градско. Иначе моментния и средния разход при спокойно каране се въртеше около 8л/100...
                  Алфа Ромео 145 1.3 Boxer
                  Алфа Ромео 33 1.3 Boxer

Comment

Няма никаква кутия да го предпазва, наистина е доста ниско ама явно не му пречи.
                    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 150 ex...

Alfa Romeo 156 1.8 T.S.

Comment

Първоначално публикувано от Giulietta_ Покажи съобщение
                      Няма никаква кутия да го предпазва, наистина е доста ниско ама явно не му пречи.
                      Това е наистина много кофти , дано да няма проблеми !!
                      Колкото до алтернатора , както споменах , ще се вади отдолу ! Отгоре просто няма шанс , има 1000 неща за разглобяване и не си заслужава усилието.

Самото откачане на алтернатора стана сравнително лесно , но просто няма от къде да се извади , за което ще се наложи да се вади гума и полуоска . Хубавото е ,че ще си оправя и единия шарнир

П.п Може ли тук да помоля , някой да ми помогне с намиране на мануал за колата , както и коя лампа на таблото за какво е точно , и коя функция на борд пс-то за какво е точно , понже сега е на френски език и искам да си го направя на английски !!!
                      Алфа Ромео 145 1.3 Boxer
                      Алфа Ромео 33 1.3 Boxer

Comment

Оправих се с всички проблеми
                        Алфа Ромео 145 1.3 Boxer
                        Алфа Ромео 33 1.3 Boxer

Comment

Working...
                        X